Zweetvoeten:


Iedereen zweet. Bepaalde klieren in je handpalmen, onder de oksels en in je voeten zorgen er voor dat je op die plaatsen meer zweet. In principe is het zweet wat door deze klieren wordt geproduceerd geurloos. De onaangename geur die vaak gepaard gaat met zweetvoeten, wordt veroorzaakt door bacteriën. Bacteriën gedijen goed in een warme, broeierige en vochtige omgeving. Daarnaast nestelen ze zich graag in oude huidcellen, die vaak aanwezig zijn op de voet, of bijvoorbeeld in schoenen. Deze bacteriën scheiden een nare geur af, die bij de voeten zorgt voor de bekende zweetvoeten lucht. U kunt zelf een aantal dingen doen om de onaangename geur van zweetvoeten te voorkomen:

Gebruik ademende materialen.
Aangezien een bacterie zich goed ontwikkelt in een broeierige omgeving, is het belangrijk dat een voet goed kan blijven ademen. Op deze manier worden de voeten zo droog mogelijk gehouden:
- Draag open of goed ventilerende schoenen
- Vermijd schoenen van kunststof materialen, zoals rubber en nylon
- Kies liever schoenen van leer
- Draag sokken van katoen of wol, in plaats van polyester

Was uw voeten regelmatig.
Bacteriën nestelen zich graag in de oude huidcellen op de voet. Het is daarom belangrijk om de voeten regelmatig te wassen. Hiermee worden de oude huidcellen verwijderd. De voeten dienen na het wassen goed te worden afgedroogd. Gebruik bij het wassen geen zeep of zeep met een neutrale PH waarde. Waarom zweet de een meer dan de ander? Dat heeft soms te maken met ziekten die overmatig zweten veroorzaken, zoals bv sommige schildklier ziekten. Het kan ook te maken hebben met je hormonenhuishouding. Tieners zweten vaak een periode meer dan gemiddeld. Overgewicht kan een oorzaak zijn van overmatig zweten. En ook het dragen van niet (voldoende) ventilerend schoeisel. Er zijn dus heel veel verschillende oorzaken aan te wijzen. Er zijn meerdere redenen om zweetvoeten te behandelen. Ten eerste is het natuurlijk niet fijn als uw voeten onaangenaam ruiken. Maar erger is dat door de constante vochtigheid de huid beschadigd raakt en dat vormt een ideale voedingsbodem voor huid- en nagelschimmels. Schimmels houden zich bij voorkeur op in een vochtig en warm milieu. Als uw huid dan ook nog eens kapot is, kan de schimmel daar prima gedijen. Mochten de bovenstaande tips niet helpen dan kunt u bij mij Voetcare kopen. Dit is een poeder die u in de schoenen strooit. Stap s'morgens in uw schoenen met poeder. Herhaal dit 5 tot 8 dagen. Resultaat verbluffend.